MENI

kosarkaska-reprezentacija-bih-2

Na spisku Bećiragića nema najboljih igrača reprezentacije?

Zmajeve u novembru očekuju dvije utakmice a Košarkaška reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavlja bez najboljih igrača.

Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić odredio je spisak igrača na koje će računati u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske i Francuske.

Jusuf Nurkić se očekivano ne nalazi na spisku obzirom na njegovo učešće u NBA ligi, baš kao i Džanana Muse koji nastupa u Euroligi sa Real Madridom.

Među pozvanim se također nije našao i dugogodišnji kapiten Miralem Halilović zbog povrede.

Pozivi su upućeni sljedećim košarkašima: John Roberson (Manisa, Turska), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Edin Atić (Budućnost, Crna Gora), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Amar Gegić (Paris, Francuska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Zinedin Mulić (Spars), Obrad Tomić (Rapla, Estonija), Ajdin Penava (Slavija), Ismet Sejfić (Golden Eagle Ylli), Rijad Avdić (Spars) i Haris Delalić (Igokea).

Okupljanje reprezentativaca u Sarajevu počet će u nedjelju, a očekuje se da ekipa bude kompletirana tek na večernjem treningu u ponedjeljak.

Zmajevi utakmicu protiv Mađarske igraju 11. novembra u dvorani Mirza Delibašić.

Bosna i Hercegovina još uvijek ima šanse da se nađe na Mundobasketu i bit će neophodno da ostvari minimalno tri pobjede u četiri preostala meča što će svakako biti jedna teška misija.

Vodeća Litvanija u našoj grupi je sa omjerom 7:1, zatim slijedi Francuska sa 6:2, Crna Gora sa5:3, Bosna i Hercegovina sa 4:4, Mađarska sa 4:4 i Češka 3:5.

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati tri prvoplasirane selekcije.

Kvalifikacije će biti gotove u februaru 2023. godine kada će reprezentacija BiH biti domaćin Crnoj Gori i gost Mađarskoj. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista