MENI

123

Nacionalni stadion BiH u Sarajevu, prvi izbor je Koševo? 

“Bosna i Hercegovina i Sarajevo moraju imati nacionalni stadion, a opredjeljenje Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo je da za taj projekt potencijalno bude odabran lokalitet stadiona Asim Ferhatović Hase, kao simbol ovog grada”, rekao je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na jučerašnjem sastanku s načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.

Naglasio je i kako, u isto vrijeme, ostavlja mogućnost da se realizacija ovog važnog projekta desi i u nekoj od drugih  sarajevskih općina.

“Vrijeme je da uđemo u jedan ozbiljni infrastrukturni projekt kao što je izgradnja nacionalnog stadiona, jer za njim se godinama vapi. Ministarstvo kulture i sporta će tražiti da se kroz budžet i kapitalne investicije Kantona Sarajevo planiraju sredstva i za ovaj projekt. Moramo napraviti iskorak, moramo praviti infrastrukturne projekte u svim sektorima, a izgradnja nacionalnog stadiona će biti nulti prioritet ovog ministarstva u aktuelnom mandatnom periodu”, naglasio je ministar Magoda.

Tokom sastanka razgovarano je i o projektu rekonstrukcije Centra za sport i rekreaciju, odnosno legendarnog objekta FIS.

“Bliži se i ljeto, te Vlada KS i Ministarstvo namjeravaju, u saradnji sa Općinom, nastaviti i realizaciju projekta ‘Festival u centru’ koji je pokazao svoj puni značaj u posljednje dvije godine, kao i projekta ‘Kultura na ulice’, u saradnji s našim institucijama kulture. Cilj nam je sadržaje ove vrste podići na jedan viši nivo”, naveo je ministar također.

Kako je istakao ministar Magoda, cilj mu je dobiti konkretne informacije o realizaciji projekata koji su toku, kao i planovima i prijedlozima općina, te razmotriti buduću saradnju u njihovoj realizaciji, ali i plansko i transparentnije informisanje javnosti o svim projektima.

“Svim općinama će zasebno biti upućen i poziv iz Ministarstva da delegiraju kapitalne projekte”, najavio je ministar Magoda.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista