MENI

GH012564_1622305215032

Najavljeni detalji trkačkih disciplina na LJOF-u 2024

U sklopu Ljubuški Outdoor Festivala koji se ove godine održava od četvrtka, 23. maja, do nedjelje, 26. maja, takmičare očekuje i bogat trkački program. Kao i u ranijim izdanjima i ove godine LJOF nudi dvije glavne trkačke discipline, a to su ljubuška desetka „Scunasticus“ i polumaraton „Dva slapa“.

Takmičiti se mogu i najmlađi – u ponudi su i dječje utrke, po četiri utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji.


„Dječje utrke kreću u petak od 100 do 1000 metara, po uzrastima. U subotu su utrke na 10.4 i 21.1 kilometar. Svim učesnicima bit će osiguran prijevoz od vodopada Kravice do starta“, pojašnjava Vladimir Pokrajčić, koordinator trkačkih disciplina.


Novosti u trkačkim disciplinama LJOF 2024


Ove godine, u sklopu trkačkih disciplina, sve učesnike očekuju i određene izmjene na takmičenjima. Prvenstveno, to je poboljšanje kvalitete staze na utrkama „Scunasticus“ i polumaratonu „Dva slapa“ koje se ogleda u tome da su organizatori u zadnjem dijelu staze promijenili rutu koja sada ide, umjesto makadamskim dijelom s manjim usponom, asfaltiranom prometnicom u dužini od oko 2 km, bez uspona.

Ova izmjene će značajno utjecati na kvalitetu ruta i na samo iskustvo takmičara kojima će u zadnjem dijelu utrka biti znatno lakše i ugodnije doći do samog cilja. Također, organizatori su uveli i dodatne nagrade na polumaratonu „Dva slapa“ za četvrto i peto mjesto, čime se dodatno želi rekreativne trkače motivirati za sudjelovanje na LJOF-u. Uz navedeno, ove su godine uvedene i posebne nagrade za najuspješnije natjecatelje prema dobnim skupinama.


Prijave u toku – www.ljof.ba

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista