MENI

123

Nakon duge i teške bolesti preminuo Miroslav Ćiro Blažević u 88. godini života.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je legendarni nogometni stručnjak Miroslav Ćiro Blažević u 88. godini života.

Posljednjih nekoliko mjeseci vodio je tešku borbu s karcinomom koji se proširio na jetru, a ranije na rebra i zdjelicu. Karcinom prostate otkriven mu je 2011. godine, ali tada se uspio othrvati teškoj bolesti.

Godinu dana nakon toga operisan je i zbog melanoma u početnoj fazi, ali u septembru 2019. godine vratila se teška bolest. Nažalost, ovog puta Ćiro nije uspio izaći kao pobjednik iz teške bitke. Nažalost, nije uspio dočekati svoj 88. rođendan kojeg slavi 10. februara.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom decembra prošle godine kada je u Zagrebu dobio nagradu “Vladimir Beara” za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije. Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna harizma, osvajala je navijače i ljude gdje god je radio.

Trener svih trenera, kako je glasio njegov nadimak kojeg je dobio nakon osvajanja bronze sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, posebne simpatije pobrao je i na klupi BiH, a u dugogodišjoj trenerskoj karijeri vodio je Vevey u Švicarskoj sa kojim je osvojio prvi trofej u karijeri, niz klubova u istoj zemlji, a vrijedi pomenuti svakako i njegove role na klupama Dinama, Rijeke, Nanta te Zagreba.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista