MENI

Foto: X
Foto: X

Navijači Atletica spalili Felixov dres, on zabio gol u pobjedi Barcelone

Barcelona je s uvjerljivih 0:3 slavila na gostovanju kod Atletico Madrida u derbiju 29. kola španske La Lige.

Veliki je to udarac za ambicije domaćina jer su time trenutno ostali izvan mjesta koje vode u Ligu prvaka sljedeće sezone i čeka ih velika borba s Athletic Bilbaom za kojim zaostaju jedan bod.

Barcelona se pobjedom popela na drugo mjesto i zaostaje osam bodova iza vodećeg Reala, piše Index.hr.

Utakmici su prethodile ružne scene. Navijači Atletica su spalili dres Joao Felixa (24) u blizini njegovog stana u Madridu. Portugalac je igrač Atletica na posudbi u Barceloni, a ove sezone je već jednom zabio protiv matičnog kluba kada je Barcelona na domaćem terenu slavila 1:0.

Prije utakmice je Felix izjavio: “Biće to komplicirana utakmica za cijelu ekipu i još gore za mene, ali ja sam fudbaler i moram se naviknuti na takve stvari. One me motiviraju. Volim ove važne i vruće utakmice. Postoji dvostruki poticaj”.

Baš je Felix doveo Barcelonu u vodstvo u 38. minuti utakmice. Nakon krasnog driblinga Ilkayja Gundogana ispred kaznenog prostora, Nijemac je uposlio Roberta Lewandowskog koji povratnom loptom pronalazi Felixa na vrhu peterca, a Portugalac zabija prizemnim udarcem u suprotni kut vrata.

Na kraju prvog poluvremena isključen je trener gostiju Xavi Hernandez.

Tek što se krenulo u drugi dio utakmice, Lewandowski u 47. minuti zabija za povećanje vodstva. Nakon vrlo dobrog presinga Barcelone, Rodrigo de Paul je izgubio loptu na sredini terena, a Raphinha šalje loptu Poljaku koji sjajno pogađa od vratnice.

Konačnih 0:3 postavio je u 65. minuti Fermin Lopez golom glavom nakon centaršuta Lewandowskog koji je igrač utakmice s golom i dvije asistencije. U sudijskoj nadoknadi je isključen i igrač domaćina Nahuel Molina.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista