MENI

1

Nekoliko stotina takmičara u vikendu iza nas na atletskom mitingu u Mostaru

Nekoliko stotina mladih atletičara iz Bosne i Hercegovine i regiona uzelo je učešće na velikom atletskom mitingu u organizaciji Škole atletike Mostar. Bilo je to treće izdanje mitinga, ujedno i najmasovnije i najbolje organizovano.

Dječaci i djevojčice su se takmičili u utrkama na 60, 200 i 300 metara, kao i u bacanju kugle i vorteksa, te skoku u dalj.

“Tu su naši gosti iz Hrvatske, Srbije Crne Gore. Učesnici su članovi oko atletskih klubova“, izjavio je voditelj Škole atletike Mostar, Armin Duzić.

Dječaci i djevojčice su se takmičili u utrkama na 60, 200 i 300 metara, kao i u bacanju kugle i vorteksa, te skoku u dalj. Bili su raspoređeni u zavisnosti od kategorija i godišta. Svi su mogli učestvovati u dvije discipline uz jednu štafetu.

Organizaciju su pomogli sponzori i prijatelji Škole.

“Pomogli su privrednici, također i roditelji naših polaznika. Klubove, trenere i takmičare smo ugostili na najbolji način“, prokomentarisao je Duzić.

Prije samog mitinga polaznici Škole atletike Mostar zajedno s trenerima i roditeljima su organizovali akciju čišćenja Kampusa USRC Midhad Hujdur – Hujka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista