MENI

3

Nemanja Bilbija preskočio Wagnera: Bio sam dječak kad je Wagner igrao Premijer ligu, čekat ćemo dugo da me neko dostigne

Nemanja Bilbija je u nedjelju postigao dva gola u pobjedi Zrinjskog nad Sarajevom, te je tako i definitivno nadmašio Wagnera s kojim je bio izjednačen na vječnoj listi strijelaca.

Bilbija: Bio sam dječak kad je Wagner igrao Premijer ligu, čekat ćemo dugo da me neko dostigne

“Bio sam dječak kada je Wagner igrao Premijer ligu BiH i izuzetno ga poštujem. Ponosan sam što sam postao najbolji strijelac, posebno jer naporno radim kako bih bio što bolji”, izjavio je Bilbija poslije utakmice.

Ovaj rekord bi mogao biti najvažniji od svih koje je dosad ostvario.

“Možda i jeste, jer će ovakav rezultat teško neko dostići. I ako bude neko uspio, čekat ćemo to dugo. Od dolaska u Zrinjski je sve dobro krenulo, snašao sam se brzo, porodica mi je u Mostaru i zaista je sve kako treba”, kazao je napadač Zrinjskog.

Pobjeda protiv Sarajeva ima poseban značaj.

“Smatram da je značajna zbog toga što je bilo važno da nakon Evrope krenemo s pozitivnim rezultatima te da držimo priključak s vrhom tabele”, istakao je Bilbija.

Uprkos titulama i rekordima, on još uvijek osjeća “glad” za uspjehom.

“Ljubitelji fudbala mogu očekivati isto od mene kao i dosad, igrača koji je vrijedan i pun energije. Nadam se da ću biti na ovom nivou još dugo”, završio je Bilbija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista