MENI

nizozemski-nogometas-osudjen-na-sest-godina-zatvora-zbog-krijumcarenja-kokaina-promes_65ccc3524d66d

Nizozemski fudbaler osuđen na šest godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina

Nekadašnji nizozemski fudbalerski reprezentativac, 32-godišnji napadač moskovskog Spartaka Quincy Promes, osuđen je u srijedu na šest godina zatvora zbog umiješanosti u krijumčarenje kokaina.

Promes je trenutačno nastanjen u Moskvi i nije prisustvovao suđenju na prvostepenom sudu u Amsterdamu, a njegovi pravni zastupnici su naveli da njihov klijent negira sve optužbe.

Nizozemski fudbaler surinamskog porijekla je u maju prošle godine optužen za učestvovanje u krijumčarenju 1350 kilograma kokaina. Policija je pošiljku otkrila u Antwerpenu, a droga je bila skrivena u dva kontejnera sa morskom soli, koji su u Evropu dopremljeni iz Brazila.

Tužilaštvo je za Promesa zatražilo devetogodišnju zatvorsku kaznu.

Kako Rusija nema s Nizozemskom ugovor o izručenju, napadač moskovskog Spartaka je, za sada, izvan dometa nizozemskog pravosuđa. No, trogodišnji ugovor sa Spartakom, koji je potpisao po dolasku iz amsterdamskog Ajaxa, mu ističe u junu.

Promes je za nizozemsku reprezentaciju nastupio u 50 utakmica i postigao sedam pogodaka, a posljednji nastup je imao u osmini finala Evropskog prvenstva 2021., kad je Nizozemska poražena od Češke 2-0.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista