MENI

9+,

NK Čelik od Grada Zenica traži pola miliona KM u cilju deblokade računa

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je jučer u Gradskoj upravi Zenica sastanak sa predstavnicima Nogometnog kluba Čelik, navijačke skupine “Robijaši”, kao i vijećnicima u Gradskom vijeću Zenica.

Razgovaralo se o iznalaženju rješenja koji ima NK Čelik na putu do konačne deblokade računa. Kako je izjavio Tarik Hadžimahmutović, pravni zastupnik NK Čelik, spremni su za relaksaciju odnosa.

– Spremni smo da se sve što je bilo stavi po strani, ali i okrenemo novi list u funkcionisanju na relaciji Grad Zenica – NK Čelik. Očekujemo da Grad Zenica podrži ovu priču, isplati NK Čelik 500.000 KM, a što bi značilo konačnu deblokadu računa kluba. Želja nam je izgraditi zdrav odnos i saradnju sa Gradskom upravom Zenica, budući da imamo odlične temelje za ozbiljnu sportsku priču. Klub i danas, bez podrške Grada Zenica, funkcioniše u zakonitim okvirima, plaća sve obaveze, vraćeno je oko 400.000 KM duga, a nijedan novi nije napravljen – rekao je Hadžimahmutović.

Gradonačelnik Kasumović se nije mogao u ovom trenutku izjasniti o njihovom zahtjevu, ali smatram da je i samo održavanje sastanka veliki pomak. Podsjetio je kako dvije godine svjedoči prozivkama koje su adresirane na njega, nepoštovanju, pisanju grafita ispred kuće u kojoj živi, saopćeno je iz Gradske uprave. Istakao je da je preduslov za bilo kakvu saradnju, razgovor i korektne odnose međusobno uvažavanje.

Obzirom da još uvijek traje postupak pred Kantonalnim sudom u Zenici, Gradska uprava se nije izjasnila o zahtjevu NK Čelik Zenica, te je zaključeno da će se u narednom periodu nastaviti komunikacija između Gradske uprave i rukovodstva NK Čelik Zenica, a sve kako bi se eventualno pronašlo rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

Ovim putem se zahvaljujemo vijećnicima Grada Zenica što su inicirali ovaj sastanak, te nakon dvije godine obnovili neophodnu komunikaciju između Gradske uprave i NK Čelik Zenica za koju se iskreno nadamo da će se i nastaviti, saopćeno je iz zeničkog kluba.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista