MENI

3

Noć u Ligi prvaka nije mogla proći bez senzacije

Na pet susreta u terminu od 21 sat viđeno je 12 golova, a može se reći da je noć u elitnom klupskom takmičenju bila poprilično skromna obzirom da su na prva dva meča viđena 4 pogotka.

Derbi večeri je odigran u Minhenu gdje je Bayern sa 2:0 pobijedio Barcelonu uz golove Hernandeza i Sanea iz drugog dijela. Bayern je nakon dva kola maskimalan te je nakon pobjede Intera nad Viktorijom 0:2 te uz pogodak i asistenciju Edina Džeke jasno je da će se Barcelona s Nerazzurrima boriti za drugo mjesto u grupi.

Susreti grupe B donijeli su dva velika iznenađenja od kojih se ubjedljiva pobjeda Club Bruggea nad Portom u gostima 0:4. Bayer Leverkusen je u posljednjih 10-ak minuta golovima Andricha i Diabyja sa 2:0 pobijedio Atletico Madrid. Grizemann je ponovo ušao pola sata prije kraja, ovaj put u 63. minuti.

Liverpool je u finišu meča savladao Ajax. Poslije 1:1 u prvom dijelu, gol za veliku pobjedu Redsa zabio je Joel Matip. Iznenađenju je svjedočio i Sead Kolašinac koji je odigrao cijeli meč u porazu Marseillea od Frankfurta. Njemački klub je do historijske pobjede stigao golom Lindstroma sa 0:1, dok je Sporting u Lisabonu bio bolji od Totenhema 2:0.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista