MENI

1

Nogometaši Borca i stručni štab zaputili se na Zlatibor

Nogometaši Borca otputovali su jutros na Zlatibor, gdje će tokom naredne dvije sedmice odraditi najvažniji dio priprema za predstojeću takmičarsku sezonu.

Crveno-plavi će na Zlatiboru odigrati četiri prijateljske utakmice, a prva je zakazana za četvrtak 29. juni. Izabranicima Vinka Marinovića prvi rival je Crvena zvezda. Pet dana kasnije, 4. jula Borac će ukrstiti koplja sa Železničarom iz Pančeva, novim učesnikom Superlige Srbije, dok su za 9. juli zakazani dueli sa Jedinstvo Putevima i Radničkim 1923.

“Mislim da sa ovim igračima sa kojima sam radio ovdje mogu da budem zadovoljan. Malo mi je rad remetila činjenica da nismo bili kompletni, s obzirom da smo bili bez mladih reprezentativaca BiH koji su imali utakmicu, tako da skoro i nisu bili sa nama. Sad je već situacija drugačija, idemo i na Zlatibor i manje-više smo svi na okupu. Očekujemo u ovih par dana da ćemo uspjeti da dođemo do nekih novih igrača koji su nam potrebni, tako da možemo da se pripremamo za ono što nas čeka. Sigurno je da nas očekuje težak protivnik u drugom evropskom pretkolu, sa druge strane i u prvenstvu, tako da ćemo ove dvije nedjelje rada na Zlatiboru pokušati da maksimalno iskoristimo“, rekao je trener Borca za Mondo pred polazak.

Pred Marinovićem i ekipom obzirom na velike promjene u igračkom kadru, mnogo je posla.

“Radićemo na svim linijama tima, ekipa se umnogome promijenila, tako da moramo dosta da radimo, i u odbrani i u napadu. Uvijek je to jedan težak posao, zahtijeva vrijeme, ali moramo da budemo brzi tako da očekujem da ćemo u tome uspjeti u vremenu koje imamo ispred sebe“, poručio je Marinović.

Sa pojedinim igračima kojima su istekli ugovori prošle sezone saradnja je produžena, neki su napustili klub, a sa nekima, poput Ninkovića, Mrkaića, Lazića… situacija je još uvijek “u magli”.

“Nisu sa nama na pripremama, zasad je takva situacija. Vidjećemo da li će se nešto promijeniti u narednom periodu. Bliže su odlasku jer su im ugovori istekli, sa nekim igračima je razgovarano, tako da u ovom momentu više ništa ne zavisi od nas“, poručio je Marinović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista