MENI

1

Nogometna reprezentacija beskućnika BiH okitila se bronzom na turniru u okviru “Homeless World Cupa” u Španiji

Proteklog vikenda održan je nogometni turnir beskućnika u okviru “Homeless World Cupa” u španskoj Fuenlabradi, a selekcija Bosne i Hercegovine kući nosi bronzana odličja.

Prvi dan turnira igrala se grupna faza, a reprezentacija BiH upisala je sve tri pobjede. U nedjelju su na programu bili susreti knock-out faze.

U četvrtini finala BiH je ubjedljivo savladala Ukrajinu rezultatom 9:2, dok je u polufinalu odigran vjerovatno najzanimljiviji meč takmičenja. Snage smo odmjerili sa Portugalom kojeg smo ranije nadigrali u grupnoj fazi ali nakon 5:5 iz regularnog toka polufinala putnika u finale odlučili su jedanaesterci. Portugalci su bili uspješniji, a bh. reprezentativcima je preostala borba za bronzu.

Odličnom i sigurnom igrom savladali su ekipu Italije 7:4 i na kraju se okitili bronzanim odličjima i 3. mjestom na turniru.

Zlatne medalje na kraju su otišle u ruke reprezentativaca Portugala, koji su u finalnom meču savladali selekciju Rumunije 2:1. Najboljim golmanom turnira proglašen je reprezentativac BiH Aldin Hadžinovski, koji je tokom turnira svojim odbranama izluđivao protivničke ekipe i sasvim zasluženo ponio ovu laskavu titulu.

Po prvi put na takmičenju u svim selekcijama nastupila je barem po jedna djevojka u reprezentaciji, zajedno s muškarcima.

Boje reprezentacije BiH branile su Sumeja Bektaš i Aida Šeper, koje su svojim igrama pokazale zavidan talenat i kvalitet.Također, po prvi put na turnirima pod pokroviteljstvom “Homeless World Cup” sudila je sutkinja iz BiH. Kanita Baraković iz Gračanice je svoj posao odradila profesionalno i dostojanstveno te zadovoljila kriterije organizatora.

Pored već spomenutih, bh. selekciju na turniru u Fuenlabradi predstavljali su i Elmedin Škrebo kao selektor, te igrači Sejfudin Beganović, Ragib Čirak, Elvir Mešić, Edvin Muratović i Alen Hodžić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista