MENI

o_26494821_1280

Novi trener dolazi u PSG uz pomoć Neymara?

Veliki san PSG-a opet nije ostvaren a to je osvajanje Lige Prvaka. Kako to obično biva najveći krivac za ovakve stvari bude trener. Za dovođenje novog trenera najviše se angažovao ni manje ni više nego Neymar lično.

Drugu sezonu u nizu PSG je ispao u osmini finala ovog takmičenja. Ovog puta od Bayerna i to porazima u obje utakmice.

Tako bi Christophe Galtier nakon samo jedne sezone mogao napustiti Park prinčeva.

U Parizu se već izmjenio veliki broj velikih stručnjaka. Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery , Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, sada Christophe Galtier, su jako cijenjena stručna lica ali niko od njih nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Najbliže je bio Thomas Tuchel koji je Parižane 2020. godine odveo u finale gdje su izgubili od Bayerna kojeg je upravo on preuzeo prije nekoliko dana.

Iako je do kraja sezone ostalo još dva mjeseca i PSG ima sigurnih šest bodova prednosti u Ligue 1 ispred Lensa, zna se da će trener Galtier na ljeto otići.

Neymar ima ideju za nasljednika iz snova. Prema navodima novinara, Brazilac se zalaže da Luis Enrique postane novi trener PSG-a.

Trenersku karijeru je počeo u mlađim selekcijama Barcelone, kasnije je iskustvo stjecao u Celti Vigo i Romi. U Barcelonu se vratio 2014. godine. Nakon tri godine mogao se pohvaliti Ligom prvaka, tri Kupa kralja i dva nacionalna prvenstva, a jedan od glavnih igrača u njegovom timu tada je bio upravo Neymar. 

Od 2018. godine, uz višemjesečnu pauzu, vodio je špansku reprezentaciju do Svjetskog prvenstva u Kataru, odnosno do ispadanja u osmini finala od Maroka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista