MENI

1234

Novi trener Plavih sa Grbavice Nermin Bašić planira lepršavu igru izabranika i nada se prolasku u finale

U plavom salonu stadiona Grbavica jutros je održana press konferencija FK Željezničar pred revanš meč polufinala Kup-a naše zemlje.

Na Grbavicu stiže FK Velež koji je u naletu forme i koji ima gol prednosti iz prvog duela te će sigurno biti veoma uzbudljivo.

Sutrašnji meč najavili su šef struke Željezničara Nermin Bašić i defanzivac Amar Drina.

“Bitna utakmica za nas, zaslužila je to ekipa zajedno sa bivšim trenerom. Mi se nekako tražimo, tražimo se u formi, u toj igri i mogu reći da momci zaista dobro rade. Vjerujem da ćemo biti spremni sutra, sutra je poseban dan, jer Željo dugo nije igrao finale Kupa. Sutra će i naša legenda Ivica Osim dobiti bulevar, poseban je to dan“, rekao je Bašić.

Mladi Drina je rekao da očekuje tešku utakmicu, ali da će ekipa sigurno dati maksimum da odigra dobru i kvalitetnu utakmicu.

Bašić je dobio pitanje koliko je vremena imao da sprovede svoje zamisli.

“Momci su nakon Zrinjskog spremni na kritiku. Želim da igramo nogomet, sutra je bitka za finale, ali meni je bitka da moja ekipa igra lijep nogomet. Želim da navijači uživaju u tome. Emocije su fokusirane na timsku funkciju, jer indvidualac ne može ništa napraviti. Fokus treba biti na igru, to uvijek nešto donese. Znam da je teško, znam da su momci pod pritiskom. Ovaj klub je privilegija, želim da momci uživaju i da obraduju naše navijače koji su svijetla tačka bh. nogometa“.

“Ja sam čovjek koji će sto puta pogriješiti. Neki mediji su malo nekorektno okrenuli moju izjavu poslije te utakmice. Ja poštujem bivšeg trenera. Jučer smo radili analizu, odavno nisam imao takvu grupu igrača koja želim da im se kaže i nemaju problem sa kritikom. Želim da razvijam igrače i ekipu. Jučer smo već radili da popravimo neke stvari, dobro je to izgledalo, ne želim da pretjerujem, ali želim da se prilagodim momcima. Mislim da smo finale i zaslužili“.

Velež je u seriji bez poraza.

“Imam poštovanje prema kolegi Jusufbegoviću, dobro se znamo, znam njegovu filozofiju nogometa. Napravio je dobru i stabilnu ekipu koja ide na rezultat. Dobro smo ih analizirali, ali imamo mi svojih problema koji su mnogo bitniji od toga kako igra Velež. Ako uspijemo energiju sa tribina prenijeti na teren biće to dobro, ali da igramo pametno. Imaju oni dobar niz, ali to je još veća motivacija da to prekinemo“.

Dvije veoma važne utakmice su pred Željezničarom.

“Ne volim da pravim pritisak. Nama treba jedna pobjeda da ova ekipa pokaže šta zaslužuje. Ne znam da li ćemo to doživjeti, od mene nemaju pritisak. Želim da budu hrabri. Opuštam ekipu, neka je sav pritisak na meni. Želim da momci budu hrabri i odvažni“.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista