MENI

image-382

NSBiH promijenio suca za Borac – Željezničar, na Grbavici ga se nerado sjećaju

Derbi susret 10. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine ipak neće suditi Mirza Kazlagić, koji je prvobitno bio delegiran za ovaj meč.

Umjesto njega, glavni sudac ove utakmice će biti Mateo Musa iz Čitluka, a pomagat će mu Hasan Nanić iz Bužima i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.

U obrazloženju promjene glavnog suca za ovaj meč, iz Saveza su naveli da je Kazlagić “otkazao zbog nemogućnosti”.

Mateo Musa je jedan od sudaca koji su u prošlosti često dolazili u centar pažnje bh. javnosti, a u prošloj sezoni je sudio duel Borca i Sarajeva nakon kojeg su iz bordo kluba bili ogorčeni.

Musa se “proslavio” i 15. marta 2021. godine, kada je na Grbavici sudio meč Željezničara i Olimpika. Svi na Grbavici i dalje dobro pamte taj meč u kojem je Olimpik slavio sa 1:0, uz niz donesenih odluka na štetu Željezničara.

“Nije dosudio dva očita kaznena udarca te poništio regularan gol (još uvijek nam nije jasno šta je dotični vidio), smatramo da ljudi iz Komiteta za sudije i suđenje moraju da reaguju i izreknu drakonsku kaznu pomenutom sudiji. Ovakvo suđenje postavlja pitanje ko se bori za bodove, igrači ili sudije?”, poručili su iz Željezničara nakon te utakmice.

Meč Borac – Željezničar igra se u nedjelju od 19:45 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista