MENI

image-28

Nurkić nakon ispadanja sa Eurobasketa: Dali smo sve od sebe, budite sigurni

Bosna i Hercegovina se oprostila od Eurobasketa nakon današnjeg poraza od Litvanije 87:70.

Nurkić je dao svoje viđenje o samoj utakmici, ali i prvenstvu.

“Čestitam Litvaniji na pobjedi. Žao mi je kako smo ispali, respekt ovih par utakmica, mislim da smo zaslužili malo više. Neće da se žalim na sudije, nije to najveći krivac. Imali smo svoje šanse, dvije utakmice. Dali smo sve od sebe budite sigurni. Momcima čestitam od prvog dana do dan danas, uradili smo najbolje u ovim momentima što smo mogli.”

“Nisam razočaran, kroz šta smo prošli apsolutno. Trenera dobijete dvije sedmice pred početak, očekivanja u našoj državi nikada ne manjka. Uvijek smo pokušali dati sve od sebe, možda i umor i sve. Nemam šta zamjeriti ni sebi, ni igračima, ni treneru u jako nezgodnoj sitauciji je došao, mislim da smo dali svoj maksimum.”

“Nije sve do sportske sreće, ima malo i kreterij, da li želi FIBA Bosnu i Hercegovinu u drugom krugu. Nekada imate sve posloženo, a ne ide. Mi smo dali maksimum i idemo dalje. Bosna i Hercegovina mora napraviti sve, da imamo pripreme, da imamo nacionalne saveze u svim sportovima i onda se možemo nadati nekom većem rezultatu”, zaključio je Nurkić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista