MENI

1

Odbojkašice BiH počele pripreme za Zlatnu ligu CEV-a

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što se u nepotpunom sastavu prije dva dana okupila u Zenici, jučer je u sklopu priprema za nastup u Zlatnoj ligi Evropske odbojkaške federacije odradila prvi trening.

Odbojkašice će svoje domaće mečeve u okviru Zlatne lige CEV-a igrati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, gdje će odraditi i ostatak priprema te i pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu 2023. godine, koje počinje 15. augusta. Prethodno će, u okviru Grupe A, u Zlatnoj ligi CEV-a igrati protiv Belgije i Švedske.

Zbog zauzetosti zeničke Arene, direktor KŠC-a Sveti Pavao, Vlatko Rosić, izašao je ususret Odbojkaškom savezu BiH te otvorio vrata te školske sale za odbojkašice BiH za treninge.

Odbojkašice su se okupile prije dva dana, tu je trenutno 13 igračica, a od svih pozvanih igračica zbog povrede dolazak je za sada otkazala samo Elena Babić.

Trenerica Radmila Marković vodi ekipu do dolaska Stevana Ljubičića, koji će se zbog klupskih obaveza u svom rumunskom klubu priključiti tek naredne sedmice.

Do početka Zlatne lige CEV-a, nema mnogo vremena već 27. maja Zmajice očekuje gostovanje u Belgiji (Kortrijk) te 31. maja u Švedskoj (Lund), dok će uzvratne mečeve protiv istih rivala, kao domaćini u Zenici igrati 10. juna (Švedska, u 17.00 sati) te 14. juna (Belgija, 18.00).

“Nezvanično, bh. odbojkašice trebal bi odigrati dvije prijateljske utakmice sa reprezentacijom Crne Gore”.

Odbojkašice BiH će na EP-u, koje će se igrati od 15. augusta do 3. septembra u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji, igrati u grupi B. Protivnice će im biti domaćini te grupe, reprezentacija Italijom, zatim Rumunija, Bugarska, Hrvatska i Švicarska.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista