MENI

image-193

Odbojkašice Goražda pripremaju se za nastavak sezone Premijer lige BiH

 Odbojkaški klub Goražde počeo je s pripremama za nastavak sezone Premijer lige BiH za žene gdje je cilj kluba opstanak u društvu najboljih.

Prema riječima predsjednika OK Goražde Nermina Obuće, pauza je trajala kratko, a period od dvije sedmice iskorišten je da uprava i igrački kadar saberu utiske ostvarene na polusezoni i što odmorniji krenu s pripremama za nastavak prvenstva.

– U nastavku ovog dijela sezone imamo još šest utakmica nakon kojih će se znati tačan plasman na tabeli i nakon čega će uslijediti takmičenje u Play off-u. Kao što smo i ranije isticali, naš cilj za ovu takmičarsku sezonu je da izborimo opstanak u Premijer ligi BiH i na dobrom smo putu da to i ostvarimo a trenutno se nalazimo na petom mjestu tabele – pojasnio je Obuća.

U prvoj utakmici koja se igra 28. januara, Goražde dočekuje ekipu “Kula“ iz Gradačca. 

– Nadamo se pobjedi koja bi definitivno odlučila taj neki plasman kada je u pitanju ova takmičarska sezona. Uprava nema ambicije napraviti nešto više, a cilj je dati priliku mladim igračicama koje će u narednom periodu biti okosnica kluba. Zadovoljni smo jer smo uspjeli dobiti par igračica koje će sigurno za sljedeću takmičarsku sezonu pretendovati u prvoj postavi našeg kluba – istakao je Obuća.

Period do početka prvenstva OK Goražde iskoristit će za odigravanje pripremnih utakmica.

– Već u petak u Gradskoj dvorani imat ćemo jednu trening utakmicu sa ekipom ‘Luka’ iz Bara koja će zajedno s nama učestvovati i na memorijalnom turniru Maja Mašić-Vrbarac u Foči čiji smo mi redovni učesnici. To je igračica koja je igrala i kod nas jednu sezonu a turnir je kvalitetan, uz učešće ekipa iz Srbije, Crne Gore i BiH, tačnije iz Inđije, Užica, Prijepolja, Pljevalja, Bara i domaće iz Foče. Nadamo se da ćemo u toku dvodnevnog turnira za vikend sagledati eventualne nedostatke u našoj igri jer imamo poslije toga još vremena da to ispravimo i uđemo spremni u nastavak takmičarske sezone – zaključio je predsjednik OK Goražde.

Dodao je da će pored seniorske ekipe, do kraja ovog mjeseca i mlađe selekcije OK Goražde, kadetkinje i juniorke, također imati svoje nastupe u Zenici i na Ilidži.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista