MENI

6

Odlična zabava na festivalima u Mostaru, Bugojnu i Trebinju

I ove godine NS/FS BiH se pridružio obilježavanju UEFA Grassroots sedmice organizujući šest manifestacija u različitim bh. gradovima.

Nakon događaja u Zenici, Derventi i Istočnom Sarajevu, održane su manifestacije za najmlađe uzraste u Mostaru, Bugojnu i Trebinju.

Na igralištu Kantarevac u Mostaru u četvrtak održan je turnir za djevojčice. Rezultat nije bio u prvom planu, ali zabava jeste što pokazuju osmjesi na licima svih učasnica ovog događaja.

Dobra zabava bila je i u Bugojnu gdje je održan festival u saradnji sa inicijativom „Football Zajedno“ i lokalnog Taekwondo kluba „Shenron“. Manifestacija je organizovana u vidu „Mini Van Tour-a“, jedinstvene aktivnosti koja kombinuje učenje, druženje i zabavu kroz inkluzivne sportske aktivnosti. Mališani su se zabavili uz streetkick, microsoccer, taekwondo stanicu, fairplay radionice i prateće edukativne, muzičke i zabavne aktivnosti.

U Trebinju je u petak uz podršku ŽFK Leotar iz ovog grada organizovan festival ženskog fudbala, koji je okupio 50-ak djevojčica iz trebinjskih osnovnih škola. Djevojčice su imale priliku da na zanimljiv i pristupačan način, uz nadzor i demonstraciju fudbalskih trenerica i trenera, nauče osnove fudbalske tehnike. Na četiri „poligona“ djevojčice su pokazale svoju spretnost sa fudbalskom loptu, nakon čega je odigran i mini turnir između četiri ekipe, a rezultat je naravno bio u drugom planu.

Grassroots program podrazumijeva fudbal za sve bez obzira na pol, rasu, vjersku i nacionalnu pripadnost, te je i ove godine NS/FS BiH sa ponosom učestvovao u obilježavanju UEFA Grassroots sedmice.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista