MENI

1

Određene sudije za 16. kolo Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine

Komitet za sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za utakmice 16. kola Premijer lige koje se igraju od petka do ponedjeljka.

Glavni sudija derbija 16. kola u kojem se sastaju Velež i Sarajevo će biti Dragan Petrović uz asistenciju Aleksandra Smiljanića i Nebojše Žugića, dok će čevrti sudija biti Aleksandar Njegomirović.

Aktuelni lider takmičenja, Borac iz Banja Luke, gostovat će u Modriči kod Sloge Merdian. Pravdu na ovom meču će dijeliti Dragan Kesić sa pomoćnicima Goranom Ilinčićem i Stefanom Tešanovićem, dok će četvrti sudija biti Sabrija Topalović.

Duel Tuzla Cityja i Željezničara koji se igra u Tuzli na Tušnju pripao je Ernisu Džemidžiću. Njegovi pomoćnici su Senad Ibrišimbegović i Mirza Demir, a Danijel Perić je četvrti sudija.

Nihad Ljajić će dijeliti pravdu na meču Zvijezda 09 – Zrinjski uz svesrdnu pomoć Arnela Novalića i Marijana Ćosića, a četvrti sudija ovog meča je Antoni Bandić.

Hercegovački derbi između GOŠK-a i Širokog Brijega koji se igra u Gabeli sudit će Antonio Tomić. Njemu će asistirati Hasan Nanić i Davor Beljo, dok je “čast” da bude četvrti sudija pripala Harisu Halkiću.

I na kraju, Miloš Gigović će biti glavni sudija meča Posušje – Igman. Pomagat će mu Amir Kadić i Dženan Milić, a četvrti sudija je naš najboji sudija Irfan Peljto.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista