MENI

Foto: FENA
Foto: FENA

OKI Fantomi se spremaju za sedmo evropsko zlato

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Odbojkaški klub invalida Fantomi počeli su s pripremama pred odlazak na Kup šampiona koji će se od 26. do 28. aprila održati u hrvatskom gradu Poreču.

Odbojkaši Fantoma otišli su na pripreme u Jablanicu, gdje se uz dva treninga dnevno ozbiljno spremaju za odbranu titule evropskog prvaka, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma, te reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci kaže kako imaju odlične uslove za pripreme, te da su svi igrači zdravi.

– Idemo na odbranu titule, sedme po redu. Svjesni smo kvalitete ovog takmičenja, ali odlučni smo da odbranimo titulu, jer se samo prvo mjesto računa, a ostala ne – kaže Godinjak.

U sklopu proljetnog dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Fantomi su zabilježili sve pobjede, te se nadaju da će odbraniti i titulu prvaka BiH.

– Očekuju nas teške utakmice, ali navikli smo na to. Važno je da je atmosfera u ekipi odlična, kao i uslovi za treniranje, jer ne želimo ništa prepustiti slučaju – navodi Mirzet Duran, kapiten Fantoma i reprezentativac BiH.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupiće šest ekipa, među kojima je i gradski rival Fantoma, SDI Spid.

Pored njih, na turniru učestvuju ekipe iz Hrvatske, Italije, Poljske i Srbije.

OKI Fantomi prošle godine odbranili su evropsko zlato u njemačkom Dresdenu, te šesti put postali prvaci Evrope.

Nakon povratka iz Poreča, Fantome očekuje organizacija i Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2024”, gdje će takođe braniti prvo mjesto.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista