MENI

1

Olimpijski komitet BiH uz učesnike YOG Gangwon 2024

🇧🇦 Olimpijski komitet BiH podržao potencijalne i evidentne učesnike YOG Gangwon 2024 sa 25.000 USD!

🔵 Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je putem Programa Olimpijske solidarnosti za razvoj mladih sportista uspio obezbjediti sredstva za odlazak na kvalifikaciona takmičenja i trening kampove za Olimpijske igre mladih (YOG) „Gangwon 2024“.

🟡 Tim povodom je predsjednik OK BiH dr. Izet Rađo zajedno sa predsjednikom Skijaškog saveza BiH Samirom Smajićem potpisao ugovor kojim se definišu prava i međusobne obaveze.

🔵 Potpisivanju ugovora su prisustvovali potpredsjednici OK BiH Marijan Kvesić i prof. dr Milanko Mučibabić, te generalni sekretari Skijaškog saveza BiH Sanja Kusmuk i Saša Kurto.

🟡 Korisnici granta od 25.000 USD su mladi bosanskohercegovački sportisti, evidentni i potencijalni učesnici YOG Gangwon-a:

Alpsko skijanje

1. Ina Likić

2. Amber Nikšić

3. Noah Miljković

4. Izet Lut Osmanagić

Skijaško trčanje

5. Teodora Delipara

6. Iva Mačar

7. Srđan Lalović

Biatlon

8. Boris Stanojević

9. Aleksandar Klačar

🔵 Grant je namjenjen učešću potencijalnih takmičara u kvalifikacionim takmičenjima za Olimpijske igre mladih u Gangvonu 2024. godine, te finalnim pripremama i trening kampovima sportista koji su već kvalifikovani za nastup na Igrama.

🟡 Četvrte Omladinske olimpijske igre YOG Gangwon će se održati u istoimenoj pokrajini Južne Koreje od 19. januara do 01. februara 2024. godine. Na programu Igara je 7 sportova, 15 disciplina, a učestvovaće cca 1900 sportista. Očekuje se da će bh. tim na ovom takmičenju činiti 6 sportista iz 3 sporta: alpsko skijanje, skijaško trčanje i biatlon.

🔵 Predsjednik OK BiH dr. Izet Rađo i potpredsjednici OK BiH Marijan Kvesić i prof. dr. Milanko Mučibabić su Ini, Amber, Noah, Izetu, Teodori, Ivi, Srđanu, Borisu i Aleksandru zaželjeli mnogo sreće i uspjeha na takmičenjima i trening kampovima koji ih očekuju u kvalifikacinom ciklusu za YOG Gangwon.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista