MENI

123

Omladincima Željezničara uručena sportska oprema u okviru projekta ‘Stvaramo životne šampione’

Omladincima Fudbalskog kluba Željezničar danas je u okviru projekta „Stvaramo životne šampione“ uružena sportska oprema.

Opremu mladih nogometašima Željezničara uručila je direktorica projekta Aleksandra Knežević.

Knežević je u izjavi za Fenu naglasila da projekt postoji od 2020. godine i započet je kao lokalna incijativa, a danas on okuplja 18 aktera iz sedam zemalja.

– Želimo proširiti projekt na sve sportove, odnosno aktivnosti u kojima djeca trebaju da uživaju bez pritiska koji donosi današnjica. Sva djeca treba da postanu šampioni, a glavna karika u tom procesu treba da bude trener. Do sada smo održali četiri besplatna kampa kroz koje je prošlo više od 1.000 mališana, pred nama je još jedan kamp i brojne aktivnosti za trenere – izjavila je Knežević.

Prisustvo načelnika Tanovića pokazuje nastojanja Općine da podrži sveobuhvatno obrazovanje mladih, kao i njegova nastojanja da BiH postane integralni dio redovnih donatorskih tokova ERASMUS+ i UEFA fondacije.

–  Općina je ovaj projek prepoznala kao veoma bitan u svrhu edukacije naše najmlađe populacije. Već dugi niz godina prepoznajemo omladinski pogon FK Željezničar kao značajnog partnera i zbog toga svake godine za njih iz budžeta izdvajamo određena sredstva – kazao je Tanović.

Trener U-17 selekcije FK Željezničar Sanjin Mešić i član Konzorcija projekta „Stvaramo životne šampione“ napominje da Željezničar več četiri godine učestvuje u ovom projektu, te da omladinci ovog kluba redovno učestvuju na kampovima.

– Mi na tim kampovima učimo djecu životnim vrijednosti, a potom i fudbalskim vještinama. Na kampovima gostuju psiholozi, nutricionisti i druge osobe koji od djece nastoje da stvore dobre ljude – naveo je Mešić.

Pored Željezničara, u Bosni i Hercegovini u ovom projektu učestvuje i FK Sloga iz Doboja.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista