MENI

3

Operacija “UEFA Liga nacija” je počela

Nogometni „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su odradili prvi trening u sklopu priprema za utakmice UEFA Lige nacija sa Crnom Gorom i Rumunijom.

S obzirom na to da su reprezentativci za vikend imali nastupe za svoje klubove, odrađen je trening regeneracije.

Na pripreme su došli i naknadno pozvani igrači Kenan Kodro i Dario Šarić, dok u predstojećim susretima Ivaylo Petev definitivno na raspolaganju neće imati Radeta Krunića, Luku Menala i Jusufa Gazibegovića.

Duel sa Crnom Gorom na Bilinom polju igra se 23. septembra, a tri dana kasnije gostujemo Rumunima. U trening centru su se uoči treninga predstavnicima medija obratio selektor Ivaylo Petev.

„Nakon povreda Menala i Krunića pozvali smo Kenana Kodru i Darija Šarića. Gazibegović je u posljednjoj utakmici zadobio povredu aduktora i na njega nećemo moći da računamo. Čekamo nalaze Anela Ahmedhodžića, on je takođe pod upitnikom. Neće biti dodatnih poziva. Pripremićemo se i pokušati da napravimo dobar posao.“

Petev je još dodao:

„Imamo stvari u svojim rukama i uradićemo sve što treba da ostanemo prvi u grupi. Znam da to neće biti lako, ali vjerujem ovim momcima. Imamo priliku da nastavimo sa dobrim igrama iz juna i očekujemo dobre rezultate. Svaka ekipa želi da pobjedi i vidjećemo kako će se stvari odvijati.“

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista