MENI

6

Ostali smo u igri, Halilović je igrao napuknutog rebra – selektor Bećiragić

Nakon pobjede nad Crnom Gorom od 74:66, na press konferenciji javnosti se obratio selektor Adis Bećiragić, koji je na početku komentarisao samu utakmicu.

Bio je zadovoljan trijumfom:

“Bila je ovo klasična utakmica između timova koji su imali svega 2-3 dana za pripreme. Imali smo ozbiljne probleme jer neki naši igrači ne igraju u svojim timovima, a neki su imali i probleme s povredama kao Halilović. Forma nekih igrača je vjerovatno bila na nižem nivou nego što smo očekivali, ali smo pobijedili jako važnu utakmicu i ostali u trci za SP. Hvala svima koji su nas podržavali večeras”, rekao je Bećiragić.

Na pitanje o tome zašto nije koristio Sejfića, Topolovića i još neke igrače je imao odgovor:

“Vjerujem da su dva visoka igrača Crne Gore mnogo nadmoćnija i da to nije dovoljan kvalitet. Svaka greška je mogla da prebaci ritam i momentum utakmice iz jedne ruke u drugi. Znam da Sejfić i Topolović nisu na nivou da igraju protiv ove Crne Gore. Nije to dovoljan kvalitet, bez obzira na njihovu ogromnu energiju”, rekao je iskreni Bećiragić.

Potom je još jednom govorio o statusu Emira Sulejmanovića i Edina Atića.

“Malo mi je nezgodno kad mi neko postavlja pitanje jer mi neko ko tako postavlja pitanje kaže “Adise, ti lažeš”. Ja sam već to ogolio i rekao sam sve što treba. Miško Ražnatović se oglasio, znam ga 40 godina i on radi svoj posao. Jedan je od najboljih na svijetu, a i ja radim svoj posao onako kako treba. Meni je prva stvar u životu da ne lažem jer vjerujem u Boga. Ja sam rekao sve što znam i sve ostalo je… Pitaj druge. Emir nije htio da dođe jer je ljut na mene. Firiću se javio i rekao da neće da igra jer nije igrao na SP. zvao sam ga, a on je poslao sliku gdje ga boli noga“, rekao je Bećiragić i nastavio:

“Što se tiče Atića, on je dobar momak, ali previše opušten. On je lola. Postavio je uslove koji su neprihvatljivi da bi igrao protiv Mađarske. Sve drugo je iskrivljivanje. Ja ljude puštam da imaju komfor sa mnom, a kad pređu granicu onda nemaju gdje da pobjegnu.”

Otkrio je i da se krilo da kapiten Halilović ima napuknuto rebro.

“Mi smo krili da je kapiten Halilović imao napuknuto rebro i da je došao ovdje na svoje insistiranje. Rekao mi je ako treba da umre on će igrati. Nije trenirao 14 dana. On nije mogao dati svoj maksimum. Imamo Johna koji poslije zemljotresa nije trenirao. Ako je trenirao, to je lažno treniranje. Odlično je odigrao, ali mislim da bi odigrao bolje da je bio u igračkom kontinuitetu. Imamo Kamenjaša koji je zalijepljen za klupu i navija, čak i ne ulazi”, kazao je Bećiragić.

Riječ je dobio i Amar Gegić, koji je odigrao jako dobru utakmicu i ubacio 12 poena.

“Odigrali smo dobro, a bitnije je da smo pobijedili. Ne bih previše pričao o ovoj utakmici, idemo se pripremiti za narednu i pobijediti”, rekao je Gegić i dodao:

“Dali smo svoj maksimum i došli smo do pobjede, na koju moramo nastaviti raditi. Možemo poželjeti sreću Crnoj Gori, ali nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će se kvalifikovati na SP.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista