MENI

3

Partija sezone Džanana Muse!

Real Madrid je stigao do šeste pobjede u ovosezonskom izdanju Eurolige uz briljantnu partiju Džanana Muse koji je još jednom pokazao da je prava noćna mora za ekipu Valencije. 

Na neugodnom gostovanju Kraljevi su savladali Valenciju rezultatom. Real je imao kontrolu nad utakmicom od početka do kraja, iako su domaći uspjeli završnicu učiniti dramatičnom. Konačan rezultat glasio je 73:80.

Gosti iz španske prijestolnice odigrali su furioznu prvu dionicu susreta, a već nakon 10 minuta igre imali su 12 poena razlike, 19:31. Išli su Madriđani i do plus 16 tokom druge četvrtine ali domaći su na odmor otišli sa 10 poena nedostatka, 31:41. U posljednju sekvencu meča Real je ušao sa 16 poena prednosti što su domaći smanjili na 5, tri minute prije kraja. Ipak, Musa je u ključnim momentima stvar preuzeo u svoje ruke te sa nekoliko vezanih poena donio pobjedu Kraljevim za konačnih 73:80.

Džanan je bio fenomenalan te je još jednom pokazao da je pravi lider te da ne bježi od odgovornosti kada je to najpotrebnije. Naš košarkaš je protiv svoje omiljene mušterije postigao 28 poena što mu je najbolja partija ove sezone u Euroligi, ujedno i euroligaški rekord karijere. Dodao je još šest skokova i dvije asistencije čime je istakao kandidaturu za novu titulu MVP-ja kola ove sezone.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista