MENI

image-224

Partizan u historijskoj utakmici nadoknadio -24 i savladao Maccabi

Košarkaši Partizana slavili su rezultatom 88:79 u 21. kolu Eurolige nad Maccabijem iz Tel Aviva zahvaljujući nevjerovatnom preokretu.

Beogradski tim je utakmicu počeo sa 0:16, a potom je početkom druge četvrtine imao 24 poena zaostatka. Bilo je 39:15 za Maccabi i tada ništa nije slutilo da bi domaći mogli doći do trijumfa u ovom duelu.

Ipak, nošeni podrškom prepune Arene, Partizan je postepeno smanjivao zaostatak, ali je na pauzu otišao sa ipak velikim zaostatkom od 16 poena.

Držao je Maccabi dvocifrenu razliku sve do sredine treće dionice, kada je uslijedila velika serija Partizana koji je uspio doći do preokreta, ali se u posljednju četvrtinu ušlo pri neriješenom rezultatu 67-67.

Posljednja dionica u potpunosti je pripala Partizanu, koji je brzo stigao do sigurnog vodstva i do kraja nije dozvolio Maccabiju da se vrati u meč i dođe do već upisane pobjede. Na kraju je konačni rezultat bio 88:79, čime je Partizan stigao do 11. pobjede u ovoj sezoni Eurolige. Maccabiju je to bio deseti poraz.

U ekipi Partizana su najbolji bili Dozier sa 23 i Nunnally sa 20 poena, dok je Maccabi sa 19 poena predvodio Baldwin.

Treba istaći da je ovo bio najveći euroligaški preokret Partizana u klupskoj historiji, ali i općenito jedan od većih koji su zabilježeni u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

U narednom kolu Eurolige, Partizan će gostovati Panathinaikosu, a Maccabi Olympiakosu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista