MENI

images

Peljto nije razočarao na derbiju Lige nacija A

Najbolji bh. sudac Irfan Peljto sinoć je sudio derbi meč Lige nacija A u kojem su se sastali Belgija i Francuska.

Utakmica je odigrana u Briselu na stadionu Kralj Baudouin, a Francuska je slavila sa 2:1. Oba gola za Francuze postigao je Kolo Muani u 35. i 62. minuti, dok je za Belgiju strijelac bio Openda u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Peljto i njegovi pomoćnici, koji su također bili iz BiH (Senad Ibrišimbegović, Davor Beljo i Luka Bilbija) imali su pune ruke posla na ovoj utakmici.

Prvo je u 22. minuti Peljto dosudio penal za Belgiju nakon poziva iz VAR sobe, ali Youri Tielemans je šutirao preko gola i ostalo je 0:0.

Već u 34. minuti VAR je ponovo intervenisao i potvrdio Peljtinu odluku da dosudi jedanaesterac za Francuze, koji je u pogodak i vodstvo 1:0 pretvorio Randal Kolo Muani.

U sudijskoj nadoknadi Lois Openda je poravnao na 1:1, ali u prvi mah je dosuđen ofsajd. Peljto je ponovo morao posegnuti za VAR-om, nakon čega je priznao gol Belgije.

VAR drama je nastavljena i u nastavku. Manu Kone je postigao gol za Francusku, ali Peljto ga je poništio zbog igranja rukom tokom akcije za gol.

Ipak, u 62. minuti Randal Kolo Muani je postigao gol glavom za pobjedu Francuske 2:1, a do kraja meča Peljto je isključio nogometaša Reala Aureliena Tchouamenija zbog drugog žutog kartona u 76. minuti.

Irfan Peljto je na kraju pored crvenog kartona pokazao ukupno devet žutih kartona.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista