MENI

1

Penal drama u Dortmundu: Juniori Hajduka u polufinalu Lige prvaka

Juniori Hajduka ostvarili su plasman u polufinale omladinske Lige prvaka nakon što su sinoć na Signal Iduna Parku u Dortmundu savladali Borussiju boljim izvođenjem penala 9:8 (1:1).

Hajduk je kao apsolutni autsajder došao u Dortmund, ali sjajnom igrom splitski tim je uspio nakon penala doći do velike pobjede i plasmana u polufinale Lige prvaka.

Što se tiče regularnih 90 minuta utakmice sve bitno viđeno je u drugom poluvremenu i to u drugoj polovini.

Brajković je ubacio loptu s desne strane, a napadač Hajduka Mate Antunović prekrasno glavom pogađa za vodstvo gostiju od 1:0. Nije dugo trajala radost hrvatskog velikana. U 75. minuti Arković ruši Ludwiga u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na 11 metara. Julian Rijkhoff preuzima odgovornost za izvođenje penala. Matirao je golmana Buljana za izjednačenje rezultata na 1:1. Mladi Hajdukovci imali su veliku podršku navijača u Njemačkoj.

Na kraju je putnik u polufinale odlučen izvođenjem penala. Perfektan je Hajduk bio u izvođenu penala, Buljan je skinuo udarac Manea, a Kavelj je zabio za polufinale Za finale Hajduk će se boriti s ekipom Milana, a drugi polufinalni parč ine Sporting iz Lisabona i AZ Alkmaar.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista