MENI

2

Petrović imenovan za vršioca dužnosti selektora reprezentacije Hrvatske

Sportski direktor hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović postao je i njen privremeni selektor. Takvu je odluku donio Upravni odbor HKS-a te će Petrović postati vršilac dužnosti selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske za pretkvalifikacije za Eurobasket u novembru 2022. i martu 2023. godine. Bit će mu to četvrti mandat na klupi Hrvatske.

Petrović je od preuzimanja funkcije sportskog direktora razgovarao s četvoricom potencijalnih selektora, ali ni jedan od njih nije spreman preuzeti klupu reprezentacije sada, Jurica Golemac i Neven Spahija natuknuli su da će nakon sezone stvari biti drukčije.

“Kada sam preuzimao struku u Savezu prije četiri sedmice, nisam očekivao da će to otići u ovom smjeru, no s obzirom na sve ono što se dešavalo u prvom krugu razgovora s potencijalnim kandidatima te nakon što sam praktično obišao sve igrače, možda je to i logično rješenje”, rekao je Aco nakon imenovanja.

“Ulog je velik, prihvatio sam i tu ulogu do kraja ove sezone dok ne riješimo pitanje selektora. Spreman sam odraditi ta dva prozora dok ne dođemo do konačnog rješenja.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista