MENI

1

Pobjeda Uniteda nakon velikog preokreta, Cristiano Ronaldo promašio nemoguće

Manchester United sinoć je na Kipru savladao Omoniju s 3:2 nakon preokreta u susretu 3. kola Evropa lige.

Crveni đavoli su bili bolji rival i opravdali su ulogu favorita. Ipak, morali su se dobro namučiti kako bi došli do tri boda. United je u prvom poluvremenu svoje šanse promašio, a imali su ih nekoliko odličnih, pogodili su i prečku, a kazna je stigla u 34. minuti kada grešku Freda koristi Ansarifard i pogađa za 1:0.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a pravi potez u nastavku pravi Erik ten Hag uvođenjem Marcusa Rashforda, koji je potpuno okrenuo utakmicu. Najprije je Rashford u 53. minuti pogodio za 1:1, a zatim je deset minuta kasnije upisao asistenciju za Anthonyja Martiala, koji pogađa za 2:1. Drugi gol Rashford postiže u 84. minuti za 3:1, ali se Omonia nije predala i već u narednom napadu stiže do gola. Pogodio je Panagiotu za 3:2, a to je bio i konačan rezultat susreta.

Cristiano Ronaldo je upisao asistenciju za Rashforda, ali je u 78. minuti meča uspio promašiti nevjerovatnu priliku. Portugalac je dobio loptu na pet metara od gola. Na liniji je ostao jedan igrač Omonije, ali ni to nije pomoglo Portugalcu da se upiše u listu strijelaca obzirom da je pogodio stativu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista