MENI

1

Počela Premijer liga BiH, siguran start stonotenisera Mostara i Mladosti

Mečevima 1. i 2. kola, protekloog vikenda počela je Premijer liga Bosne i Hercegovine za stonotenisere za sezonu 2023./2024., u kojoj nastupa 13 klubova te u kojoj naslov prvaka i osvajača Kupa BiH brani Mostar.

Ove će sezone ispasti tri kluba, a prvak će se, za razliku od prethodnih sezona- kada su četiri prvoplasirana tima igrali doigravanje, ove sezone dobiti na osnovu poretka iz regularnog dijela. To znači da se neće igrati play-off.

Mostarci su u prva dva kola savladali u gostima banjalučke timove – Boras s 0:4 te Spin s 3:4, dok je prošlogodišnji drugi finalista play-offa, ekipa Banje Luke, poražena u gostima kod tuzlanske Kreke te zeničke Mladosti s maksimalnih 0:4.

Banjalučanima će jako nedostajati braća Luka i Nikola Mihailović, koji su bili najzaslužniji što su prošle sezone regularni dio završili sa svih 22 pobjede, odnosno bez poraza, ali su u finalu izgubili od Mostara. Mostar je prethodno u polufinalu izbacio Mladost, inače branioca naslova prvaka i osvajača Kupa BiH iz 2022. godine.

Mladost je prošle sezone, osim nastupa u polufinalu play-offa za prvaka, igrala i u finalu Kupa BiH, u kojem su na turniru u Banjoj Luci poraženi od Mostara, a s obzirom da zenički tim nastupa u nepromijenjenom sastavu te s isključivo domaćim igračima: Edin Konjić, Mirza Dizdarević, Kenan Zahirović i Adin Šećibović, ponovo će, uz Mostar, biti glavni konkurenti za trofeje.

Svi rezultati 1. i 2. kola: Spin (Banja Luka)  – Aladža (Sarajevo) 3:4, Borac (Banja Luka) – Mostar 0:4, Spin (BL) – Mostar 3:4, Borac (BL) – Aladža (Sa) 0:4, Kreka (Tuzla) – Banja Luka 4:0, CM Vitez – Željezničar (Sarajevo) 4:0, Vitez – Bosna (Sarajevo) 4:3, CM Vitez – Bosna (Sa) 4:1, Vitez – Željezničar (Sa) 1:4. Slobodne su bile ekipe Hašim Spahić iz Ilijaša i Perućica iz Foče.

Premije liga BiH nastavlja se 30. septembra, jer se ovog vikenda, u subotu i nedjelju, u Zenici igra turnir “Zenica Open 2023”.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista