MENI

3

Počelo suđenje Neymaru: Sporna je cijena transfera Brazilca u Barcelonu?

Brazilska nogometna zvijezda Neymar da Silva Santos Junior stigao je na sud u Barceloni, gdje mu se sudi po optužbama za korupciju i prevaru zbog njegovog transfera u Barcelonu prije skoro deceniju.

Samo mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, španski tužioci pokušavaju osuditi Neymara da dobije do dvije godine zatvorske kazne i plati kaznu od 10 miliona eura (9,7 miliona dolara), ali to je malo vjerovatno.

Na sudu su se sa brazilskim napadačem pojavili i njegovi roditelji, dva bivša predsjednika FC Barcelone, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, i bivši čelnik brazilskog kluba Santos, koji se također suočava sa optužbama oko transfera.

Čak se sudi i FC Barceloni, jer tužioci tvrde da bi katalonski tim trebalo da plati kaznu od 8,4 miliona eura (8,2 miliona dolara) zbog kršenja zakona. Navodna korupcija datira još od transfera Neymara iz FC Santosa u Brazilu 2013. godine u Barcelonu. DIS traži da Neymar, njegov otac koji djeluje kao njegov agent i bivši direktori Barcelone Sandro Rosell i Josep Bartomeu budu osuđeni na pet godina zatvora.

Svi optuženi su negirali da su počinili bilo kakvu nepravdu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista