MENI

pocinje-izgradnja-nacionalnog-stadiona-u-srbiji-ovako-ce-izgledati-nass2_66321019792d2

Počinje izgradnja nacionalnog stadiona u Srbiji, evo kako će izgledati

Polaganjem kamena temeljca počeli su radovi na izgradnji nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu u Srbiji.

Ceremoniji je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će se na ovom stadionu igrati finale Evropske lige 2028. godine.

Predsjednik Srbije je rekao da sve mora biti gotovo do kraja 2026. godine, kao i da će biti jedan od tri najljepša stadiona u Evropi. Dodao je i da će o imenu stadiona odlučiti građani.

“Finale Lige Evrope 2028. se igra u Beogradu na Nacionalnom stadionu. Daćemo da narod smisli ime, mislio sam da se zove Srbija, ali neka ljudi glasaju”, kazao je Vučić.

On je prilikom obilaska pripremnih radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i novog stadiona rekao da se stadion nalazi na 121 hektar zemljišta i da će za njega biti potrebno 2.400 šipova da se pobode u zemlju kako bi bio stabilan.

“Ovo je ostvarenje naših snova. Ovo nam donosi veći rast, veće plate i penzije”, rekao je.

Stadion će se nalaziti na dijelu gradske opštine Surčin, na dijelu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica.

Izgradnja stadiona će koštati blizu 257 miliona eura, a u sklopu objekta će biti izgrađen i tržni centar, fudbalska akademija, vjerovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije.

Nacionalni stadion u Srbiji imaće oko 52.000 sjedećih mjesta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rješenju Marka Fenvika.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista