MENI

Foto: Sky Sport
Foto: Sky Sport

Pogledajte kako izgleda Tyson Fury uoči meča stoljeća

Za nešto manje od dva mjeseca očekuje nas jedna od najuzbudljivijih borbi u boksu posljednjih godina teška 100 miliona funti.

Svijet će na spektaklu 18. maja u Saudijskoj Arabiji dobiti neprikosnovenog bokserskog teškaškog prvaka svijeta. Snage će tada odmjeriti Tyson Fury i Oleksander Usik.

Ukrajinac Usik će na kocku staviti WBA, WBO, IBF i IBO naslove, a Britanac Fury svoju WBC krunu u teškoj kategoriji. Oba boksera prolaze intenzivne trening-kampove pred meč, a transformacija koju je pritom doživio Fury ostavila je fanove u nevjerici, piše Index.hr.

Fury je inače poznat po nešto opuštenijem pristupu i naslagama sala zbog kojih na prvi pogled ne izgleda kao profesionalni sportaš. Međutim, nakon što je odradio borbu s MMA zvijezdom Francisom Ngannouom u kojoj je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, odlučio je jače trenirati.

Furyjev dugogodišnji sparing partner Martin Bakole je rekao: “Tyson nije bio 100 posto usredotočen u teretani prije te borbe.” Usik također smatra isto: “Je li se igrao pokušavajući me prevariti uoči našeg meča?” Na društvenoj mreži X pojavljuju se snimke na kojima Fury izgleda puno vitkije i mišićavije nego inače, a njegovi fanovi oduševljeni su transformacijom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista