MENI

usa_today_22085634.0

Poraz Dallasa na domaćem terenu, Davis predvodio Lakerse do pobjede

Košarkaši Dallas Mavericksa doživjeli su poraz na domaćem terenu u sjevernoameričkoj NBA ligi od ekipe Memphis Grizzliesa, koja je slavila rezultatom 120:103.

Slovenski as u dresu Dallasa Luka Dončić igrao je 36 minuta i postigao je 31 poen, šest skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte, ali njegovom timu to nije bilo dovoljno za pobjedu. Memphis je uspio ograničiti Dončića, koji je promašio šest šuteva za tri poena (2-8).

Kyrie Irving postigao je 33 poena i bio je najbolji strijelac Mavericksa, dok se u ekipi Memphisa istakao Desmond Bane sa 32 poena.

Bane je postigao 13 od posljednjih 18 poena Grizzliesa u trećem periodu i pomogao svom timu da dođe do pobjede u prvom meču od kako je Memphis saznao da će Ja Morant zbog povrede ramena biti odsutan do kraja sezone.

Anthony Davis postigao je 20 od svojih 41 poena u sjajnom četvrtom periodu, a Los Angeles Lakersi su odoljeli Toronto Raptorsima rezultatom 132:131.

LeBron James je imao 22 poena i 12 asistencija za Lakerse, koji su imali skor od 3-10 odmah nakon osvajanja inauguralnog NBA Kupa u decembru. Lakersi su savladali Clipperse u nedjelju prije nego što su nadigrali Raptorse kako bi se vratili na jednak broj pobjeda i poraza.

Davis je uhvatio 11 skokova, dok su Raptorsi bili bez povrijeđenog startnog centra Jakoba Poeltla. Davis je kompletirao svoju majstorsku izvedbu postigavši deset poena u posljednjem minutu, uključujući osam slobodnih bacanja bez promašaja i napravivši ključni blok na Scottieju Barnesu.

Barnes je postigao 26 poena, a Pascal Siakam 25 za Raptorse, koji su izgubili samo drugi put u posljednjih pet utakmica od dolaska RJ Barretta i Immanuela Quickleyja iz New Yorka u zamjenu za OG Anunobya. Barrett je postigao 23 poena, a Quickley je imao 21 uz četiri trice za Raptorse.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista