MENI

2

Pored skromne minutaže odličan učinak Džanana Muse u pobjedi Reala

Košarkaši Real Madrida pobijedili su sinoć na svom parketu Albu iz Berlina u 8. kolu Eurolige. Bilo je 90:78 uz solidan nastup bh. košarkaša Džanan Muse.

Real Madrid je do pete pobjede u najjačoj košarkaškoj ligi Evrope došao na lagan način. Alba nije bila pravi rival i Kraljevi su bez problema upisali trijumf. Od samog početka su dominirali, pod košem pravili veliku razliku, a prednjačili su Poirier i Cornelie.

Džanan Musa je u uvodnim minutama zabio četiri poena. Ipak, nakon dva faula preselio je na klupu i nije se vraćao sve do početka drugog poluvremena. I bez njega Real je igrao sjajno. Bilo je i plus 14 u prvoj dionici, ali je Alba uspjela spustiti razliku na samo minus šest 26:2).

Real je dominirao i u drugoj četvrtini. Razlika se konstantno povećavala, na odmor domaći košarkaši odlaze sa 16 poena razlike, 53:37.

Musa i Poirier podigli su prednost Reala na plus 24 tokom trećeg perioda i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će meč biti okončan. Završeno je 90:72.

Džanan Musa je za nešto više od 15 minuta na parketu ubacio 10 poena (4/6 iz igre), čemu je dodao pet asistencija i tri skoka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista