MENI

image-70

Posljednja Ćiro biciklijada u 2023 godini promovisala cikloturističke potencijale grada Stoca

Više od stotinu učesnika, biciklista i zaljubljenika u aktivnosti na otvorenom, provelo je nedjelju na Ćiro rekreativnoj biciklijadi, održanoj u sklopu Plana upravljanja biciklističkom rutom Ćiro.

Ćirini rekreativni biciklistički događaji imaju za cilj valorizirati ljepotu hercegovačkog krajolika, promovisati historijske i kulturne destinacije, te prirodne resurse, a posebno trasu nekadašnje željezničke pruge Ćiro, koja je ovuda prolazila i doslovno značila život za stanovništvo u nekim davnim vremenima.

Na biciklijadu su došli zaljubljenici u rekreaciju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske, koji su proveli prelijep dan biciklirajući u sunčanoj Hercegovini te upoznajući mnoge kulture i historijske destinacije na svom cikloputovanju.

Biciklisti su ovom prilikom obišli stari grad Počitelj, nekropolu staćaka Radimlja, stari grad Vidoški uz obilazak grada Stoca i degustaciju nekih Stolačkih delicija. Ova biciklijada je mali korak u promociji biciklističkog turizma u Bosni i Hercegovini, ali nekoliko malih koraka čine veliku razliku, a Ćirine biciklijade su u ovoj godini napravile šest koraka, saopćilo je udruženje HerzegovinaBike.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista