MENI

1

Poznati prvi učesnici osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva

Odigrane su posljednje utakmice u okviru grupne faze u grupi B.

Engleska je sa 3:0 zahvaljujući dva pogotka Rashforda i jednog Fodena savladala Vels, dok je SAD ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Irana.

Odbranili su se Ameri nakon pogotka Pulisica i izborili nastavak takmičenja. Nakon ovakvih rezultata jasno je da Englezi idu u osminu finala sa prve pozicije, dok su SAD druge, te su poznata dva para osmine finala.

Protivnik Engleskoj u borbi za četvrtfinale je selekcija Senegala koja je sa 2:1 nadigrala Ekvador. Izabranici Aliou Cissea poveli su u finišu prvog dijela u duelu u kojem im je samo pobjeda odgovara, a strijelac pogotka sa bijele tačke bio je Ismaila Sarr.

Ekvador je napadao u nastavku, pritiskao protivnika, a do poravnanja stigli su nakon kornera i pogotka Caiceda. Ipak slavlje nije dugo trajalo, samo 2 minute, na drugoj strani ista slika, korner i pogodak kapitena Koulibalyja za prolazak Lavova Tarange.

Nizozemska predvođena legendarnim trenerom Luisom Van Gaalom i dalje ne zna za poraz. Upisali su 13. pobjedu i imaju 5 remija nakon slavlja 2:0 protiv Katara.

U nastavku takmičenja u borbi za plasman dalje “Lale” očekuje duel sa SAD.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista