MENI

1

Poznati rivali u 2. pretkolu kvalifikacija: Željezničar, Sarajevo i Zrinjski čekaju teški protivnici, Borac protiv Austrije

U Nionu je održan žrijeb drugog pretkola Lige prvaka, a potencijalne rivale saznao je Zrinjski, prvak Bosne i Hercegovine.

Ukoliko u prvom pretkolu mostarski tim prođe Urartu iz Armenije, u drugom ga čeka okršaj s pobjednikom dvomeča ŠK Slovan Bratislava (SVK) / FC Swift Hesper (LUX). Tako bi Plemići mogli dobiti priliku da se osvete Slovanu za izbacivanje prošle sezone u play-offu Konferencijske lige.

Utakmice drugog pretkola su na rasporedu 25/26. jula i 1/2. augusta,a prvi meč bi Zrinjski igrao na domaćem terenu.

Sarajevski rivali kreću od prvog pretkola i jučer su saznali rivale u ovoj rundi takmičenja. Sarajevo će igrati protiv Torpeda iz Kutaisija, dok će Željezničar za rivala imati Dinamo Minsk.

UEFA drugog dana izvlači i raspored drugog pretkola tako da sarajevski rivali već znaju i protiv koga će igrati ukoliko prođu u narednu fazu.

Ukoliko izbaci Torpedo, Sarajevo će u drugom pretkolu igrati protiv kazahstanskog Aktobea. Sarajevo će biti domaćin u prvoj utakmici, a onda će gostovati u Kazahstanu.

Ukoliko izbaci Dinamo Minsk, Željezničar će u drugom pretkolu igrati protiv azerbejdžanskog Neftci Bakua. Željezničar će u prvom meču biti domaćin, a onda će putovati u Azerbejdžan.

Ekipa Borca bila je jedini tim iz naše zemlje koji kvalifikacije za evropska takmičenja za narednu sezonu kreće iz drugog pretkola. Žrijeb je odlučio da protivnik ekipi Borca u drugom pretkolu Konferencijske lige bude ekipa Austrije iz Beča.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista