MENI

image-96

Poznati svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru

Jučer smo saznali posljednje putnike u četvrtfinale 22. Svjetskog nogometnog prvenstva. Selekcija Maroka priredila je senzaciju trijumfom protiv Španije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Španci su bili favoriti na ovoj utakmici, ali za devedeset odigranih minuta u regularnom toku utakmice, te u produžecima, to nisu pokazali na terenu. Imao je Maroko nekoliko ozbiljnijih prilika od svojih protivnika, ali na kraju su putnika u četvrtfinale odlučili penali.

Za reprezentaciju Maroka ovo su bili prvi jedanaesterci nakon kojih su odnijeli pobjedu i to nakon četiri raspucavanja koja su izgubili dok je Španija je postala prva nacija na Svjetskom prvenstvu koja je izgubila svoje četvrto raspucavanje i tek druga selekcija koja je uspjela promašiti sve penale nakon Švicarske protiv Ukrajine 2006. godine.


U borbi za polufinale Maroko će snage odmjeriti sa Portugalom koji je demonstrirao silu protiv Švicarske slavljem 6:1 bez Cristiana Ronalda u početnih 11. Šou je ukrao 21-godišnji napadač Benfike Gonçalo Ramos sa tri pogotka i jednom asistencijom i postao je najmlađi vlasnik het-trika na smotri najboljih selekcija svijeta nakon Pelea.


Borba za polufinale počinje u petak kada se sastaju Hrvatska – Brazil i Nizozemska i Argentina dok su u subotu na programu dueli Maroka i Portugala te Francuske i Engleske.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista