MENI

poznato-sta-ce-biti-epilog-utakmice-sarajevo-posusje-fksssss_66e81fd3004a4

Poznato šta će biti epilog utakmice Sarajevo-Posušje

Završena je Disciplinska komisija NFSBiH koja je održana telefonskim putem i na kojoj je riješena nedoumica sa utakmice Sarajevo-Posušje.

Susret je registrovan postignutim rezultatom – 2:2, iako se nagađalo da bi pobjeda mogla biti dodijeljena gostima službenim rezultatom 0:3.

Odluka Takmičarske komsije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bila jednoglasna.

Podsjetimo, Sarajevo je susret završilo bez U-21 igrača. U sudijskoj nadoknadi crveni karton dobio je Nidal Čelik, jedini igrač “zaštićenog godišta”, a Bordo tim je izvršio svih pet izmjena i nije imao pravo na uvođenje drugog igrača do 21 godine.

Ovo proavilo očito nije dobro obrazloženo iz FSBiH. Podsjetimo, u Član 71. Propozicija Premijer lige Bosne i Hercegovine piše:
– U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH.

Prošlog petka zbog kršenja istog člana Propozicija Premijer lige Takmičarska komisija FSBiH registrovala je duel Zrinjskog i Posušja službenim rezultatom 3:0, a vrijedi istaknuti i to da je protiv Posušaka pokrenut disciplinski postupak. Tada je Posušje tri minute igralo bez igrača zaštićenog godišta.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista