MENI

1

Pregled 4. dana takmičenja Svjetskog nogometnog prvenstva, Španija furiozna

Četvrtog dana takmičenja na Svjetskom nogometnom prvenstvu na rasporedu su bila četiri susreta u grupama E i F.

Program je počeo remijem bez pogodaka Maroka i Hrvatske u grupi F u duelu u kojem navijači nisu imali mnogo toga da vide.

Njemačka je furiozno otvorila takmičenja u duelu sa Japanom i podigla mnogo prašine zbog timske fotografije pred početak meča, a na semaforu je u 33. minuti bilo 1:0 nakon penala koji je realizovao Gundogan, a u finišu prvog dijela susreta Pancerima je poništen pogodak Havertza.

Imali su nominalni domaćini terensku inicijativu u drugom poluvremenu i stvarali brojne prilike ali pogotka nije bilo do 75 minute kada je Ritsu Doan izjednačio za veliko slavlje navijača Zemlje izlazećeg sunca.

Šok i veliki preokret na Khalifa stadionu kreirao je Takuma Asano bivši nogometaš Partizana koji je pogodio za konačnih Njemačka 1, Japan 2.

Luis Enrique i njegova Španija nisu željeli svojim navijačima prirediti greške Njemačke i Argentine pa su sa mnogo ozbiljnosti ušli u duel sa Kostarikom, a do odlaska na odmor Furija je imala 3 gola prednosti.

Redom su pogađali Olmo, Asensio i Torres. U nastavku susreta Španci su nastavili u istom tempu, Torres je postigao svoj drugi pogodak u 54. minuti utakmice, a dvadeset minuta kasnije Gavi je povisio na 5:0, a do kraja meča u listu strijelaca upisali su se rezervisti Soler i Morata.

Španci su meč završili sa nevjerovatnih 1060 dodavanja.

U posljednjem meču jučerašnjeg programa Belgija je golom Mitchu Batshuaiya savladala Kanadu, ali uz mnogo sreće. Kanađani su bili mnogo konkretnija ekipa ali Davis pored promašenog penala i društvo jednostavno nisu imali dovoljno koncentracije u samoj završnici.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista