MENI

7

Pregled 9. dana Svjetskog prvenstva u Kataru

Devetog dana takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigrani su susreti drugog kola u grupama G i H. Program je otvoren spektakularnom utakmicom Kameruna i Srbije.

Nepobjedivi Lavovi poveli su Castalletoa u 29. minuti utakmice, a naše istočne komšije u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena režirali su preokret preko Pavlovića i Milinković Savića.

Kada je Mitrović u 53. minuti pogodio za 3:1 činilo se da je sve gotovo, ali izabranici Rigoberta Songa nisu se slagali sa tim. Rezervista Abubakar pogodio je za 2:3, a isti igrač je tri minute kasnije asistirao Chupo Motingu za konačnih Kamerun – Srbija 3:3.

I drugi meč dana obilovao je pogocima, Južna Koreja i Gana završeno je 2:3.  Do odlaska na odmor Black Starsi imali su dva gola prednosti zahvaljujući Salisuu i Kudusu, ali u rasponu od samo tri minute u drugom poluvremenu od 58. do 61. Cho Gue-Sung vratio je stvari na početak. Pitanje pobjednika riješio je nogometaš Ajaksa Kudus svojim drugim pogotkom na meču.

Brazil je minimalnom pobjedom protiv Švicarske zahvaljujući pogotku Casemira osigurao nokaut fazu baš kao i Portugal koji je sa 2:0 savladao Urugvaj.

Cristiano Ronaldo i društvo slavili su zahvaljujući dva pogotka Brune Fernandesa. U Grupi H za drugu poziciju borit će se Gana, Urugvaj i Južna Koreja dok se u grupi G nastavku takmičenja nadaju Švicarska, Kamerun i Srbija.

Od danas takmičenje se nastavlja u dva termina od 16 i 20 sati, a igraju se po dvije utakmice u jednom terminu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista