MENI

3 - Copy

Pregled drugog dana Svjetskog prvenstva u Kataru, Englezi briljirali, Nizozemci na iskustvo, Bale osigurao podjelu bodova Velsu(GALERIJA)

Drugog dana takmičenja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru na rasporedu su bila tri susreta. Engleska je u okviru grupe B deklasirala Iran 6:2. Već nakon prvih 45 minuta selekcija Tri Lava je istakla kandidaturu za samu završnicu, a na semaforu je stajalo 3:0.

Redom su pogađali Belingham, Saka a zatim i  Sterling, a rapsodiju na startu drugog dijela nastavio je Saka svojim drugim pogotkom. Iranci su smanjili na 4:1 pogotkom Taremija u 65 minuti susreta ali već 15 minuta nakon toga na 5:1 povisio je rezervista Rashford. Do kraja meča za Engleze je pogodio Griliš, a da ublaži poraz pobrinuo se Taremi svojim drugim pogotkom na utakmici. Zanimljivo je i to da su sudije meč ukupno produžile za 24 minute 14 u prvom i 10 u drugom poluvremenu, što zbog povreda što zbog novih pravila FIFE kako bi gledatelji mogli uživati u što više minuta aktivne igre, kako bi se utjecalo na zadržavanje.

Senegal je i pored izostanka najboljeg pojedinca reprezentacije Sadija Manea pokazao zube protiv Nizozemske ali to nije bilo dovoljno za osvajanje boda. Gakpo je u finišu utakmice 6 minuta prije isteka regularnih 90 pogodio za vodstvo Oranja, a konačnih 0:2 postavio je Klasen duboko u sudijskoj nadoknadi pa su sada Nizozemci na diobi prve pozicije u grupi A sa Ekvadorom koji je dan ranije identičnim rezultatom savladao Katar.

Prvi meč bez pobjednika na ovogodišnjem izdanju smotre najboljih selekcija planete odigrale su SAD i Wels. Amere je u prednost doveo Timothy Weah sin legendarnog Georgea Weaha nekadašnjeg napadača Milana danas predsjednika Liberije, dok se za podjelu bodova pobrinuo ko drugi nego li Gereth Bale koji je za konačnih 1:1 bio siguran udarcem sa bijele tačke.

Bale je uspio iskusno da izbori penal nakon duela sa Zimmermanom, a upravo je kapiten Velsa zabio gol sa bijele tačke za konačnih 1:1 i veliki bod svoje reprezentacije koja se na Mundijalu pojavila po prvi put od 1958. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista