MENI

6

Pregled trećeg dana Svjetskog prvenstva, Argentina šokirana, branioci naslova sigurni na startu

Trećeg dana takmičenja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru svjedočili smo najvećem iznenađenju do sad. Selekcija Saudijske Arabije šokirala je Messija i Argentinu.

Iako su Gaučosi poveli u prvom poluvremenu pogotkom Messija sa bijele tačke i uz to imali tri poništena pogotka, sinovi pustinje priredili su pravu senzacijiu i kreirali preokret, preko Al Sehirija i Al Dawsarija.

Danska je razočarala na startu takmičenja remijem bez pogodaka sa Tunisom koji je prema prikazanom možda zaslužio i više od osvojenog boda, a ista situacija i rezultat viđeni su na duelu Meksika i Poljske. Najzaslužniji za remi i podjelu bodova bio je golman Meksika Gullermo Ochoa koji je skinuo penal Robertu Lewandovskom.

Branioci naslova Francuzi i pored šoka na startu utakmice i vodstva Australije zahvaljujući pogotku Goodwina iz 9 minute susreeta brzo su se uspjeli oporaviti i na kraju zasluženo slaviti 4:1.

Najprije je Rabiot pogodio za poravnanje u 27 minuti, a pet minuta kasnije na asistenciju strijelca prvog pogotka za Trikolore preokrenuo je Olivije Giroud.

Rezultatsku neizvjesnost prekinuo je Kylian Mbappe polvinom drugog poluvremena, a tačku na i stavio je Giroud svojim drugim pogotkom na meču.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista