MENI

popunjeni-smjestajni-kapaciteti-grada-poceo-4-ljubuski-outdoor-festival-jajce2_6650ab0aba9f6

Prekrasni prizori s Kravica: Počeo ‘Ljubuški Outdoor Festival’

Nakon kratke press – konferencije na vodopadu Kravica, takmičarima su dodijeljeni startni paketi čime je zvanično počeo takmičarski dio četvrtog Ljubuški Outdoor Festivala.

“Jedinstven festival i jedinstvena manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ovaj festival puno doprinosi Ljubuškom kao destinaciji aktivnog turizma što se održava povećanjem broja turista iz godinu i godinu. Za vrijeme Ljubuški Outdoor Festivala naši kapaciteti su popinjeni preko 90 % što najbolje pokazuje koliko ovom gradu znači ovaj projekat”, kazala je Veronika Pinjuh, direktorica turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Prva takmičarska kategorija uslijedila je u 14:00 gdje se odvila ‘Memorijalna trka kajacima profesor Žarko Bilić’ na rijeci Trebižnici.

Uz takmičare iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, na ovogodišnji LJOF stigli su takmičari iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Ukrajine, Norveške i Libanona, što potvrđuje da je Ljubuški Outdoor Festival postaje prepoznatljiv na međunarodnoj razini.

Večeras u 21h organizatori su pripremili besplatni koncert benda Opća opasnost. Uz njih, nastupit će i učenici Muzičke škole Ljubuški.

U subotu, 25.05., goste očekuje još jedan besplatni spektakl s početkom u 21h, a radi se o koncertu Crvene jabuke.

Festival LJOF 2024 ove se godine održava od 23. do 26.05., a ovaj jedinstven festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizira kulturno-historijsku baštinu i prirodne ljepote Hercegovine duž svih takmičarskih ruta.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista