MENI

99

Projekat „Sport kao vrijednost“ će promovisati i integrisati pozitivne vrijednosti sportskih aktivnosti unutar Balkana

Početkom 2023. godine, projekat „Sport kao vrijednost“ koji finansira Erasmus+ pokrenuo je dvogodišnje putovanje u kojem su se zemlje iz regiona Balkana i Evropske unije udružile radi zajedničkog cilja: integrisati pozitivne vrijednosti u sportsku praksu i izgraditi jače zajednice kroz sport i promociju vrijednosti EU.

Zemlje učesnice :Italija, Kosovo,Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Malta i Portugal

Projekat Sport kao vrijednost ima dva glavna cilja:

Prvo, izgraditi kapacitet sportskih klubova, organizacija i saveza da integrišu pozitivne vrijednosti u sportsku praksu na strukturiran, dinamičan i sistematičan način. Drugo, izgraditi jače zajednice i mirna društva kroz sport i promociju vrijednosti EU u historijski fragmentiranom regionu.

Zajedničke aktivnosti će početi na Olimpijski dan (23. juna 2024.) u Crnoj Gori, a nastavljaju se sa aktivnostima na Kosovu, u Bosni i Hercegovini i Albaniji do Evropske sedmice sporta u septembru 2024. godine.

Projektni partneri se nadaju stvaranju održivih, dugotrajnih partnerstava u regionu Balkana, sa vještim i obrazovanim organizatorima koji će uspješno promovirati pozitivan uticaj sporta i vrijednosti u sportu koji će rezultirati jačim, mirnijim i povezanijim društvima.

Više možete pročitati na linku.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista