MENI

Turkey Soccer Champions League Draw

PSG ubjedljiv protiv Milana, Leipzig rutinski protiv Zvezde

Sinoć je odigrano osam utakmica trećeg kola Lige prvaka, a šest njih je odigrano u istom terminu – od 21 sat.

Ranije sinoć u terminu od 18 sati i 45 minuta pobjede su ubilježili Barcelona i Feyenoord. Katalonci su savladali Shakhtar rezultatom 2:1 u okviru grupe H, dok je nizozemska ekipa bila bolja od Lazia sa 3:1 u okviru grupe E.

U okviru grupe H je također odigrana utakmica između Antwerpena i Porta. Iako su gosti bili u ulozi apsolutnog favorita, stvari po njih se nisu odvijale tako glatko. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom domaće ekipe rezultatom 1:0, ali su igrači ekipe sa Dragaoa zaigrali mnogo bolje u nastavku i na kraju slavili sa 1:4.

Grupa H

Antwerp 1:4 Porto (Evanilson 46’, 69’, 83’, Eustaqiuo 54’)

Drugu utakmicu u okviru grupe E igrali su Celtic i Atletico Madrid. Utakmicu je obilježila velika podrška domaćih navijača Palestini, a i na terenu je bilo uzbudljivo. Celtic je poveo pogotkom Kyogoa u 4. minuti. u 25. minuti Griezmann promašuje penal, tačnij pogađa stativu, fortuna mu je bila naklonjena natrčava na odbijenu loptu i poravnava rezultat. Kratko je trajalo slavlje gostiju, jer već u 28. minuti Palma postiže pogodak za novo vodstvo Celtica.

U nastavku smo vidjeli očekivano agresivniji Altetico. U 53. minuti Morata postiže novi izjednačujući pogodak. Utakmica je završena bez pobjednika rezultatom 2:2.

Grupa E

Celtic 2:2 Atletico Madrid (Kyogo 4’, Palma 28’ – Griezmann 25’, Morata 53’)

Paris Saint-German je u derbiju večeri upisao visoku i zasluženu pobjedu nad Milanom, rezultatom 3:0. Parižani su poveli pogotkom Mbappea u 32. minuti. U drugom poluvremenu ubacili su u “brzinu više” i pogocima Kolo Muanija iz 53. i Lee Kang-Ina iz 90. minute upisali su drugu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

Borussia Dortmund je iznenadila Newcastle u gostima i slavila je minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, ali sasvim zasluženo. Jedini pogodak za goste postigao je Felix Nmecha u 45. minuti prvog poluvremena.

Grupa F

Paris Saint-German 3:0 Milan (Mbappe 32’, Kolo Muani 53’, Lee Kang-In 90’)

Newcastle United 0:1 Borussia Dortmund (Nmecha 45’)

Manchester City je slavio gostujuću pobjedu nad Young Boysima rezultatom 3:1. Nakon ne pretjerano uzbudljivog prvog poluvremena bez pogodaka, u drugom poluvremenu je viđeno mnogo više akcije. Poveli su gosti pogotkom Akanjija u 48. minuti. Četiri minute kasnije domaći su izjednačili pogotkom Elije. Onda na scenu stupa čudesni Haaland i sa dva pogotka donosi pobjedu prvaku Engleske. Najprije je pogodio u 67. minuti sa penala, da bi u 86. minuti svojim drugim pogotkom ovjerio pobjedu Manchester Citya.

RB Leipzig je na svome terenu ugostio Crvenu Zvezdu i ubilježio je gotovo rutinsku pobjedu rezultatom 3:1. Raum je u 12. minuti doveo domaće u vodstvo. Igrala se 60. minuta kada Simons udvostručuje prednost domaćih. Gosti pogotkom Stamenića iz 70. minuta dobijaju nadu u pozitivan rezultat, ali u 84. minuti te nade gasi Olmo pogotkom za konačnih 3:1.

Grupa G

Young Boys 1:3 Manchester City (Elia 52’ – Akanji 48’, Haaland (p) 67’, 86’)

RB Leipzig 3:1 Crvena Zvezda (Raum 12’, Simons 60’, Olomo 84’ – Stamenić 70’)

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista