MENI

8

Rade Krunić i Milan u četvrtfinalu Lige prvaka

Ekipa Milana sačuvala je u Londonu prednost sa San Sira i eliminisala je Tottenham u osmini finala nogometne Lige prvaka.

Sinoćni meč Pijevaca i Rossonera nije ponudio golove, iako je sami finiš ponudio veliku dramu, pa je Milan s ukupnih 1:0 prošao u četvrtfinale! Prvo poluvrijeme je donijelo blijedu predstavu sa obje strane, ali razumljivo obzirom da je ulog bio plasman među 8 najboljih, a slika se promijenila u nastavku.

Prvo je u 51. minuti šansu imao Brahim Diaz, šutirao je u donji desni ugao, ali je sjajno reagovao Forster na golu domaćih.

Igralo se otvoreno i nakon toga, a Giroud je imao priliku u 66. minuti za goste, ali Forster je odbranio i njegov šut Forster. Prethodno se u idealnoj poziciji spetljao Brahim Diaz.

Deset minuta kasnije je Cristian Romero dobio drugi žuti karton nakon opasnog starta na Hernandeza i Tottenham je ostao s desetoricom.

Viđeno je nakon toga još nekoliko prilika, a najbolje u sudijskoj nadoknadi. U 93. minuti je Kane glavom šutirao nakon ubačaja Sona, a sjajno je to odbranio Maignan. Sijevnula je kontra na drugoj strani, a Origi pogađa stativu! Završilo je 0:0. Ovome dodajmo i to da je za Rossonere svih 90 minuta odradio Rade Krunić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista